top of page

Увага! Ця сторінка може некоректно відображатися при перегляді в Opera. Радимо скористатися іншим браузером. Просимо вибачення за незручності.

 Останні публікації

Розпочалася реконструкція Придніпровського парку


У Кременчуці розпочато реконструкцію парку «Придніпровський», на яку в цьому році збираються витратити перші 3,5 млн грн.

Як повідомив начальник управління капітального будівництва Микола Шендрик, тендер на виконання цих робіт виграло КП «Союзрембуд» (директор – Сергій Бобер).

Головні роботи відбуватимуться на центральній алеї парку, де збираються замінити старий асфальт плиткою за типом «старе місто». Також забудовник маж врахувати, що по алеї частково може рухатися транспорт, тому передбачається посилена конструкція покриття. Також у цьогорічних планах – побудувати центральний вхід до парку у вигляді арки, а також за можливості розпочати будівництво фонтана, який розташується на початку алеї, в районі кафе «Гаврош».

Але спорудження чаші фонтана – справа нелегка і недешева, – зазначає Микола Шендрик. – Тому цього року навряд чи ці роботи завершать.

Тим часом для завершення робіт на іншій алеї парку «Придніпровський» шукають нового підрядника. Із фірмою «Легбудпроект» договір в односторонньому порядку розірвано.

– Ми звернулись з заявою до прокуратури міста й області про те, що керівництво фірми «Легбудпроект» надало недостовірні дані в актах виконаних робіт на алеї біля атракціонів Придніпровського парку, – повідомив Микола Шендрик.

За його словами, зокрема недостовірні дані вказані у протоколах випробувань.

– Першими заходять бульдозери і роблять так зване «корито», далі 2-тонні котки мали ущільнити основу, але цього так і не було зроблено. Все мали засипати чистим щебенем за ціною 150-170 грн за кубометр, але фірма засипала алею гранвідсівом, вартість якого складає 30 грн за кубометр. А в документах написано, що засипано чистий щебінь, – розповів начальник УКБ.

За його словами, до заяви додано і протоколи з висновками лабораторних аналізів експертів, які підтверджують це.

– Цементно-піщана суміш, на яку укладається плитка, теж була більш низької якості, а відтак – і вартості. Сама плитка за таким показником, як зношуваність, теж не відповідає державним стандартам. Товщина мостіння, згідно з правилами ДБН, може мати відхилення в 2 мм і не більше, а фактично відхилення становило 20 мм, що в 10 разів більше. Бордюри мають бути укладені на бетон, а укладені на цемент. Є акт, в якому зафіксовані такі порушення, – зазначив Микола Шендрик. – Загалом це виходить велика сума, на яку фірма «Легбудпроект» поживилася, розкрадаючи бюджетні кошти.

За приблизними підрахунками, це не менше 200 тис. грн.


Архів публікацій
Ключові слова
Тегов пока нет.
Опубліковати в соціальних мережах
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page