top of page

Увага! Ця сторінка може некоректно відображатися при перегляді в Opera. Радимо скористатися іншим браузером. Просимо вибачення за незручності.

 Останні публікації

Утилізація використаних масок та рукавичок

За інформацією Кременчуцького міськрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України» коронавіруси мають низьку стійкість зовнішньої ліпідної оболонки до дезінфікуючих засобів та є нестійкими в зовнішньому середовищі, тому використані населенням у період пандемії засоби індивідуального захисту (маски, рукавички тощо) прирівнюються до твердих побутових відходів та можуть бути утилізовані у складі побутових відходів з урахуванням наступних рекомендацій:

  • Використані засоби індивідуального захисту (маски, рукавички тощо) збирати в окремий контейнер або 2-3 шаровий пакет.

  • Провести дезінфекцію використаних засобів індивідуального захисту одним із дозволених в Україні дезінфікуючим засобом.

  • При дезінфекції необхідно використовувати стандартні дезінфекційні засоби (спиртовмісні препарати, деззасоби на основі четвертинних амонієвих сполук чи хлорвмісні препарати) з дотриманням інструкцій до кожного окремого дезінфекційного засобу.

  • Використані та продезінфіковані засоби індивідуального захисту (маски, захисні рукавички тощо), які утворюються після вживання населенням, зібрати і упакувати в окремий поліетиленовий пакет і викинути у відповідні контейнери для ТПВ на спеціальних контейнерних майданчиках з подальшою утилізацією як твердих побутових відходів.

Такі заходи передбачені як для осіб, що використовують засоби індивідуального захисту з метою профілактики в побуті, громадському транспорті, громадських чи робочих (немедичних) місцях, так і для осіб, що знаходяться на амбулаторному лікуванні, та осіб, що проживають/доглядають за ними.

(За матеріалами Офіційного веб-порталу Кременчуцької міської ради та виконавчого комітету.)


Архів публікацій
Ключові слова
Тегов пока нет.
Опубліковати в соціальних мережах
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page